Вітаємо на офіційному сайті кафедри ГРН Понеділок, 29.04.2024, 19:52

Вітаю Вас Гість
RSS

Головна | Реєстрація | Вхід
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Меню сайту
Форма входу
Друзі сайту
Головна » Архів новин
Міністр освіти та науки Іван Вакарчук під час брифінгу у Кабінеті Міністрів заявив про те, що на сьогодні забезпечено у повному обсязі фінансування для ВНЗ на виплату стипендій, і порушень з нецільовим їх використанням немає. Про це повідомила прес-служба Кабміну. 

"Всі виплати здійснені, всі вищі навчальні заклади отримали кошти, стипендії студентам виплачені", - запевнив міністр, припустивши можливість затримки виплат у ВНЗ, які співпрацювали з банками "Надра" і "Київ". Однак, за його словами, "там також ситуація вирівнюється". 

За словами Івана Вакарчука, за результатами перевірки Міносвіти, ВНЗ здійснюють виплату стипендій студентам відповідно до середнього балу "4,0". Водночас він зазначив, що за результатами перевірки керівники ВНЗ, де зафіксовані факти порушень з неціл ... Читати дальше »
Переглядів: 658 | Додав: grf | Дата: 19.02.2009 | Коментарі (0)

Електронний пристрій, що допомагає знайти ідеального друга або коханця, винайшли студенти з університету штату Мейн (США). Унікальний датчик, за словами авторів, здатен набагато полегшити життя самотніх сердець.


Пристрій під назвою "Шукач друзів" кріпиться на одяг власника і програмується згідно з його інтересами, перевагами та симпатіями. Все, що потрібне для знаходження ідеального друга - наявність у нього такого ж пристрою, заповненого його особистими даними. Пристрій допомагає визначити відповідного супутника на відстані: навіть якщо ви випадково зустріли людину, збіг ваших характеристик позначиться на дисплеї вашого пристрою засвічуванням лампочок певного кольору.

"Це допомагає розтопити лід, - говорить розробник кишеньк ... Читати дальше »
Переглядів: 711 | Додав: grf | Дата: 19.02.2009 | Коментарі (0)

26 січня Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Києво-Могилянська Фундація Америки уклали угоду про партнерство у створенні Електронної бібліотеки України (ELibUkr). Церемонія підписання відбулася у приміщенні Бібліотеки Антоновичів Національного університету «Києво-Могилянська Академія» (НаУКМА).

ELibUkr – це загальнонаціональна мережа електронних бібліотек та Центрів знань, яка забезпечить українським науковцям, студентам і практичним фахівцям кращий доступ до глобальної цифрової мережі науково-дослідної інформації. Окрім того, цей проект має на меті вдосконалити інтелектуальні ресурси українських бібліотек та приєднати їх до світової інформаційної мережі. Його перший етап ... Читати дальше »
Переглядів: 726 | Додав: grf | Дата: 05.02.2009 | Коментарі (0)

  Компанія Google оголосила про запуск нового проекту Google Ocean, який являє собою тривимірну карту дна світового океану. З допомогою нового сервісу користувачі одержать можливість поринати на дно океану і вивчати підводний рельєф, а також одержувати супутню інформацію, надану провідними інститутами океанології і морської біології. 

Крім того, користувачі зможуть більш детально оглянути океанічні пам'ятки - такі як підводні вулкани або місця великих корабельних аварій. Ще однією опцією стане можливість простежити за маршрутами переміщень представників океанської фауни, обраних для спостережень із супутника. 

Представники Google відзначили, що хоча океан займає 70% поверхні Землі, його до сих пір досліджено лише в незначній мірі. У комп ... Читати дальше »

Переглядів: 934 | Додав: grf | Дата: 03.02.2009 | Коментарі (0)

Давно минули ті золоті для випускників вузів часи, коли, залишаючи альма-матер, вони отримували розподіл на провідні підприємства країни, або так звані путівки в життя. За суворим законам нової епохи кожен молодий фахівець сам зобов'язаний пробивати собі дорогу, шукати місце і, зачепившись там, заново вчитися своїй справі. 


Одна з проблем, з якою стикаються при пошуку першої роботи новоспечені здобувачі навіть при наявності диплома про вищу освіту, - це відсутність досвіду. Невже ж п'ять років навчання, а можливо, і чималі гроші витрачені даремно і молодому фахівцеві доведеться погоджуватися на вакансію, яка не вимагає ніякої підготовки Зовсім ні. Спробуємо розібратися, яким чином варто починати кар'єру одразу піс ... Читати дальше »
Переглядів: 657 | Додав: grf | Дата: 29.01.2009 | Коментарі (0)

- Цю роль свята Тетяна отримала через збіг історичних обставин, - говорить доцент кафедри загального і порівняльного мовознавства Прикарпатського національного університету з Івано-Франківська Ярослав Мельник. - 12 січня за старим стилем (25 — за новим) 1755 року імператриця Єлизавета підписала указ про відкриття Московського університету, проект якого був розроблений Михайлом Ломоносовим. Що, власне, співпало з днем вшанування святої. Тому на сьогоднішній день при багатьох великих російських університетах є або храм, або капличка святої Тетяни. 

- Щодо самої мучениці, - продовжує Ярослав Григорович, - то згідно "Житія святих", вона народилася у Римі у багатій і шанованій родині. Її батько ... Читати дальше »
Переглядів: 688 | Додав: grf | Дата: 25.01.2009 | Коментарі (0)

На Закарпатті газ видобувають із двох свердловин — Руськокомарівської під Ужгородом і Солотвинської у Тячівському районі. Нещодавно геологи виявили поклади газу на Великоберезнянщині. 

— Газові родовища на Закарпатті не розвідують через нестачу грошей, — розповідає фахівець із обласного управління економіки Василь Вовканич. — А того, що видобуваємо в Руських Комарівцях і Солотвині — замало. Руськокомарівський газ, наприклад, пускаємо у загальнодержавну мережу, а солотвинським забезпечуємо лише селище, в якому й видобуваємо. Але під Солотвиним зараз багато підземної води, яка підмиває це родовище. Тому цей газ обводнений і найближчим часом стане неефективним у використанні. 

На Буковині є 10 млрд к ... Читати дальше »
Переглядів: 888 | Додав: grf | Дата: 23.01.2009 | Коментарі (0)

Студенти другого курсу Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна" завітали до вихованців Івано-Франківського дитячого притулку з подарунками, які знадобляться і великим, і малим для малювання і ручної праці. І, як годиться у свята, колядували і віншували від щирого серця. 

Солодких подарунків вихованці Івано-Франківського дитячого притулку одержали на свята чимало, тому з цікавістю розглядали альбоми, фломастери, коробочки з кольоровим пластиліном, які їм дуже знадобляться і в навчанні, і просто у вільний час. 

Студенти університету "Україна" самі ще недавно вважали себе дітьми, тому контакт з вихованцями притулку налагодили дуже швидко. На завершення офіційної ча ... Читати дальше »
Переглядів: 729 | Додав: grf | Дата: 21.01.2009 | Коментарі (0)

В рамках кампанії проти зміни клімату Всесвітній фонд природи закликає усіх вимкнути світло лише на одну годину 28 березня. Україна погодилася взяти участь у кампанії Година Землі - 2009, яку проводить Всесвітній фонд природи. 

В рамках заходу екологи закликають громадськість, бізнес-організації та урядові структури вимкнути світло всього на одну годину у суботу 28 березня о 20:30, повідомляє прес-служба Міністерства охорони навколишнього середовища України. 

Акція має на меті залучити більше мільярда людей у 1000 містах всього світу. 

Як вже стало відомо, в темряві опиняться найвідоміші пам’ятки планети. Зокрема будуть знеструмлені найвища у світі будівля-готель в м. Дубаї ... Читати дальше »
Переглядів: 734 | Додав: grf | Дата: 21.01.2009 | Коментарі (0)

Компанія Google оголосила про те, що запрошує студентів ВНЗ взяти участь в новому конкурсі в галузі інтернет-маркетингу Online Marketing Challenge 2009. 

За умовами конкурсу, студенти діляться на команди, які очолюють викладачі. Кожна команда безкоштовно отримує купони Google AdWords на суму $200. Після цього команди залучають до участі малий бізнес, створюють аккаунти AdWords і розробляють ефективну маркетингову кампанію для збільшення трафіку на сайт обраної компанії. Вибирати переможців будуть представники Google і незалежні професори зі всього світу. 

Команда, що перемогла, і викладач, що керував нею, отримають можливість відвідати головний офіс компанії - Googleplex (Каліфорні ... Читати дальше »
Переглядів: 691 | Додав: grf | Дата: 21.01.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 »

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024