Вітаємо на офіційному сайті кафедри ГРН Четвер, 16.05.2024, 10:39

Вітаю Вас Гість
RSS

Головна | Реєстрація | Вхід
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Меню сайту
Форма входу
Друзі сайту
Головна » Архів новин

За словами міжнародної команди геофізиків, що дослідили будову Антарктики, Гори Гамбурцева на сьогоднішній день повністю заховані під товстим шаром льоду на Південному Полюсі. Проте завершивши серію останніх досліджень полярники стверджують, що гори Гамбурцева за своєю структурою, висотою та будовою дивовижно схожі на європейські Альпи, які віддалені від Південного полюса майже на 14 тисяч км. 

Вперше антарктичний гірський масив був відкритий в 1958 році радянською антарктичною експедицією і названий на честь видатного геофізика Григорія Гамбурцева. Ці гори тягнуться на 1300 км в східній частині Антарктиди, причому в деяких місцях досягають висоти (під льодом) 3-3,5 км. Їх існування є серйозною геологічною ... Читати дальше »

Переглядів: 725 | Додав: grf | Дата: 26.02.2009 | Коментарі (0)

У ВНЗ студентів почали позбавляти стипендій за куріння на території навчального закладу. Зокрема, в деяких університетах позбавляють стипендії на місяць, ідентифікуючи інциденти як "порушення трудової дисципліни". 

"Дійшло до того, що якщо тебе зловили, коли ти палиш на території ВНЗ, тебе позбавляють на місяць стипендії. Мовляв, за порушення трудової дисципліни. Раніше, звичайно, палити на території університету теж було не можна, але за це не позбавляли стипендій. А ще стипендію місяць не дають, якщо у тебе три пропуски занять", - розповів виданню студент Тернопільського національного економічного університету Іван Тросимук, повідомляє Осв ... Читати дальше »
Переглядів: 716 | Додав: grf | Дата: 26.02.2009 | Коментарі (0)

Цього дня відбулось відкриття Івано-Франківського обласного інформаційно-методичного центру. Це – спеціальне формування управління у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації, створене з метою надання інформаційних та методичних послуг молоді в рамках реалізації державної політики. Центр має на меті вирішення цілого комплексу проблем інформаційного характеру, зокрема молодіжного життя області, а також впорядкування та отримання оперативної інформації про діяльність органів учнівського та молодіжного самоврядування, роботу молодіжних громадських організацій Прикарпаття, молодіжних клубів, гуртків тощо. Діяльність центру розрахована на молодь та осіб, які цікавляться молодіжним життям краю, бажають ... Читати дальше »
Переглядів: 676 | Додав: grf | Дата: 25.02.2009 | Коментарі (0)

25 лютого в приміщенні кінотеатру «Люм’єр» відбулась презентація традиційних кухонь різних народів світу - Global Village, що проходить в рамках проекту «Світ без кордонів». Організатором проекту є міжнародна організація AIESEC. Проект спрямований на зближення між собою людей з різних країн, ознайомлення їх з культурою і традиціями одне одного. Протягом двох місяців іноземні гості відвідуватимуть школи та університети міста, де розповідатимуть про свої культури, проводитимуть презентації, ігри на теми «Культурної різноманітності», а також на тему «Лідерство та позитивний вплив лідерів». Найсмачнішою складовою частиною проекту «Світ без кордонів» стала презентація мі ... Читати дальше »
Переглядів: 861 | Додав: grf | Дата: 25.02.2009 | Коментарі (0)

В одній з приватних колекцій італійські вчені виявили раніше невідомий портрет знаменитого художника і мислителя епохи Відродження. На думку фахівців, картина була написана в XVI столітті і, можливо, належить пензлю самого Леонардо. Втім, те, що це автопортрет, ще потрібно довести. 

Зображення досить сильно пошкоджене, оскільки довгі роки полотно зберігалося без належного догляду. Як говорять дослідники, знахідка допоможе їм відновити справжню зовнішність великого майстра, повідомляє Освітній портал

Ймовірно, в кінці березня картина буде представлена публіці в експозиції ... Читати дальше »
Переглядів: 714 | Додав: grf | Дата: 25.02.2009 | Коментарі (0)

Посольство Республіки Польща в Україні повідомляє про оголошення у 2009/2010 навчальному році щорічної Стипендіальної програми Польського Уряду для молодих науковців у таких галузях: міжнародні стосунки, історія, політологія, журналістика, соціологія, суспільна психологія, етнологія, культурознавство, право, адміністрація та менеджмент.

Реалізаторами програми є Управління з питань визнання документів про освіту та міжнародного обміну Міністерства освіти і науки Республіки Польща у співробітництві з Департаментом промоції Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Програма «Стипендії Уряду Республіки Польща для молодих учених» адресована до молодих дослідників - гуманітаріїв з Білорусі, Молдови, Росії та України, а також держав Центральної Азії та Кавка ... Читати дальше »
Переглядів: 714 | Додав: grf | Дата: 25.02.2009 | Коментарі (0)

Відповідно до Орієнтовного плану всеукраїнських і міжнародних масових заходів з учнівською та студентською молоддю на 2008-2009 рік Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді за участю Національного координатора проекту SPARE в Україні громадської організації "Екологічний клуб "Еремурус" і за підтримки Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради України, НАЕР, програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН), Української національної інформаційної агенції, Національного радіо УР-1 та національного спонсора конкурсу компанії "Danfoss" провів Національний тур Міжнародного конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності "Енергія і середовище". 

Міжнародний конкурс проходить ... Читати дальше »
Переглядів: 698 | Додав: grf | Дата: 25.02.2009 | Коментарі (0)

Гурт «ТІК» останнім часом зачастив до Івано-Франківська. Мабуть в нашому місті у них багато шанувальників. Концерт гурту відбудеться 24 лютого, о 19.00 год. в приміщенні облмуздрамтеатру. Квитки на концерт під назвою «Тихий тур» вінницького гурту можна придбати за ціною 30,0-120,0 грн. До жіночого дня 8 березня дует «Ярослав-На» пропонує велику концертну програму «Неповторна Любов». Концерт відбудеться о 18.00 год. в приміщенні облмуздрамтеатру. Вартість квитка – 40,0-120,0 грн. А 21 березня до нашого міста завітає Ірина Білик. Концерт співачки відбудеться в облмуздрамтеатрі, о 19.00 год.
Переглядів: 658 | Додав: grf | Дата: 22.02.2009 | Коментарі (0)

7 березня в Івано-Франківській обласній філармонії за підтримки управління культури облдержадміністрації та міського голови Івано-Франківська В.Анушкевичуса відбудеться проект під назвою “Оперний фейєрверк”. Відкриється проект концертом “Поезія класичної музики” і буде присвячений до Дня Жінки. Виконавцями концерту є: Ольга Безсмертна (сопрано), Тетяна Дранчук (фортепіано), Василь Садовський (тенор).

У програмі концерту інсценізовані сцени з популярних оперних вистав, романси, народні пісні... Зокрема, концерт включатиме в себе твори В.Моцарта (арія з “Чарівної флейти”), Д.Верді (пісня з опери “Отелло”), Ш.Гуно (арія з опери “Фауст”), Капуа, Р.Штрауса, П.Чайковсь ... Читати дальше »
Переглядів: 687 | Додав: grf | Дата: 20.02.2009 | Коментарі (0)

Американська вища освіта залишається найдорожчою і найпрестижнішою в світі, пише журнал Forbes. Більше половини списку найдорожчих вузів світу міцно займають університети США. Найвищий ціновий бар`єр у світі встановив для своїх студентів George Washington University - 40 тисяч 437 доларів на поточний навчальний рік. З урахуванням оплати підручників і помешкання, ціна навчального року обійдеться ще дорожче - приблизно в 53 тисячі доларів. 

Потім в списку йдуть американські Sarah Lawrence College - 40 тисяч 350 доларів за рік на навчання, а разом з проживанням та харчуванням, що є обов`язковим для першокурсників - більше 53 тисяч доларів. Рік навчання в Kenyon College ... Читати дальше »
Переглядів: 868 | Додав: grf | Дата: 20.02.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 »

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024