Вітаємо на офіційному сайті кафедри ГРН Неділя, 28.04.2024, 03:17

Вітаю Вас Гість
RSS

Головна | Реєстрація | Вхід
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Меню сайту
Форма входу
Друзі сайту
Головна » 2009 » Лютий » 5 » ELibUkr долучить Україну до світової мережі знань
ELibUkr долучить Україну до світової мережі знань
14:31
26 січня Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Києво-Могилянська Фундація Америки уклали угоду про партнерство у створенні Електронної бібліотеки України (ELibUkr). Церемонія підписання відбулася у приміщенні Бібліотеки Антоновичів Національного університету «Києво-Могилянська Академія» (НаУКМА).

ELibUkr – це загальнонаціональна мережа електронних бібліотек та Центрів знань, яка забезпечить українським науковцям, студентам і практичним фахівцям кращий доступ до глобальної цифрової мережі науково-дослідної інформації. Окрім того, цей проект має на меті вдосконалити інтелектуальні ресурси українських бібліотек та приєднати їх до світової інформаційної мережі. Його перший етап розпочнеться на базі трьох українських університетів – НаУКМА, Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича та Харківського національного університету ім. В. Каразіна.

«Надаючи громадянам України доступ до глобальної мережі знань, проект ELibUkr стане неоціненним ресурсом для розбудови міцнішого громадянського суспільства та тіснішого залучення України до діяльності світової спільноти. Він зробить Україну більш конкурентноздатною у світовому масштабі», - зауважив колишній Посол США в Україні Вільям Грін Міллер. «ELibUkr не лише дозволить тисячам науковців, студентів та університетів негайно отримати доступ до цілого розмаїття інформації, але й створить нові можливості для майбутніх поколінь».

Окрім розширення доступу до світових баз даних, ще одним надзвичай потрібним елементом проекту є створення Центрів знань, які покликані відіграти ключову роль у забезпеченні ефективного використання цієї системи. Вони не лише здійснюватимуть навчальні програми для фахівців та відвідувачів бібліотек, але й сприятимуть зв’язкам між наукової спільнотою і виробничим сектором – саме цього поєднання їхніх зусиль, яке є однією з важливих передумов економічного поступу та стабільності, поки що бракує в Україні.


Проект ELibUkr здійснюється за ініціативою Києво-Могилянської Фундації Америки та Національного університету «Києво-Могилянська Академія». Він став можливим завдяки щедрій допомозі американського народу, наданій через USAID, співпраці з низкою українських університетів, задіяних у цій програмі, CTIM та Всеукраїнською Асоціацією «Інформатіо-Консорціум». Проект також є результатом тривалих плідних зв’язків між містами-побратимами Києвом та Чикаго, в рамках яких, починаючи з 1991 року, відбуваються численні програми обміну у сферах освіти, культури, охорони здоров'я та державного управління.

Проект ELibUkr є відкритим для участі всіх українських університетів.

Допомога, яку надає Агентство міжнародного розвитку США (USAID), концентрується у наступних галузях: економічне зростання, демократія та управління, охорона здоров’я та соціальні аспекти. З 1992 року USAID надав технічну та гуманітарну допомогу Україні на загальну суму 1,6 млрд доларів США з метою сприяння процесам демократичного розвитку, перебудові економіки та реформам соціального сектору в регіоні.
Джерело — USAID в Україні
Переглядів: 726 | Додав: grf | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024