Вітаємо на офіційному сайті кафедри ГРН Четвер, 28.03.2024, 17:56

Вітаю Вас Гість
RSS

Головна | Реєстрація | Вхід
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Меню сайту
Форма входу
Друзі сайту
Головна » Архів новин
З нової свердловини на Полтавщині щодня можна видобувати 70 тонн нафти. "Укргазвидобування" відкрила Подлесіковське нафтове родовище неподалік від Гадяча. Незабаром в Україні може бути більше власної нафти. Як розповів головний інженер компанії Борис Синюк, найближчими днями буде завершена оцінка продуктивності свердловини, після цього компанія почне облаштування родовища. Вартість робіт оцінюється в межах 10 мільйонів гривень. "Кілька днів тому отримали фонтан нафти на свердловині завглибшки близько 4 тисяч метрів", - сказав він. 

"Зараз ми закінчуємо його дослідження й почнемо його облаштовувати,... ще складно говорити про запаси нафти. Про це щось можна буде говорити днів через 10-14", - пояснив головний інженер "Укргазвидобування". З його слів, після завершення всіх досліджень к ... Читати дальше »
Переглядів: 769 | Додав: grf | Дата: 08.11.2008 | Коментарі (0)

          З 1-го жовтня 2008 року стартує третій конкурсний добір учасників програми підтримки талановитої молоді Фонду Віктора Пінчука - Стипендіальної програми «Завтра.UA» у сезоні 2008/09. Для переможців Конкурсу-2008 Фонд встановив новий розмір стипендії - 942 грн. на місяць протягом року, з урахуванням податку з доходів фізичних осіб (15%). Після сплати податків згідно з Законодавтством України стипендіати Програми отримуватимуть 800 грн. на місяц.


Зараз програма охоплює всі регіони України, а кількість вищих навчальних закладів - партнерів вже перевищує 50. 2006 року партнерами Програми були 11 ВНЗ, і за результатами конкурсу стипендіатом став 201 студент; 2007 року Програма охоплювала вже 32 ВНЗ, стипендіатами стали 3 ... Читати дальше »
Переглядів: 749 | Додав: grf | Дата: 22.10.2008 | Коментарі (0)

У Чернігівський області в десяти кілометрах від міста Прилуки, де розташоване Мільківське нафтогазове родовище НГВУ «Чернігівнафтогаз», нещодавно ввели в експлуатацію свердловину №700 — на сьогодні найпродуктивнішу в Україні. 

«Ми отримали дуже великий приплив нафти — середньодобовий дебіт нафти при фонтанному способі експлуатації становить 170–250 тонн, газу — 140–250 тисяч кубометрів в залежності від режиму експлуатації», — відзначає начальник нафтогазовидобувного управління «Чернігівнафтогаз» Віталій Прозур. 

Унікальність свердловини в тому, як зазначає Прозур, що, по-перше — це є найпродуктивніша свердловина в Україні, по-друге, свердловина має найбільшу довжину горизонтальної ділянки — 713,74 метра, зокрема, в продуктивному пласті — 245 метрів, крім того, для її розробки ... Читати дальше »
Переглядів: 1076 | Додав: grf | Дата: 15.09.2008 | Коментарі (0)

Урочиста посвята в студенти відбудеться у неділю 31 серпня 2008р. на стадіоні ІФНТУНГ.

Збір академічних груп о 10год. біля приміщення басейну.

Ректорат ІФНТУНГ

Переглядів: 767 | Додав: grf | Дата: 28.08.2008

Дорогі школярі, студенти! Шановні вчителі, викладачі!
Вітаю Вас із початком нового навчального року - Днем знань! Пролунає перший дзвоник - і у шкільних класах, студентських аудиторіях розпочнеться нове навчальне життя.
Дорогі школярі, студенти! Хай здобуття нових знань приносить Вам задоволення. Нехай зерна добра, любові у ваших серцях дадуть щедрі сходи на благо України!
Любі першокласники! Цей день стане для Вас особливим, адже Ви робите перший крок до цікавого шкільного життя, сповненого незабутніми враженнями, приголомшливими відкриттями, новими знайомствами. Бажаю Вам успіхів, наполегливості у навчанні.
Шановні вчителі, викладачі! Щедро передаючи свої знання й мудрість молодому поколінню, Ви віддаєте вихованцям частину своєї душі, і я впевнений, що вдячн ... Читати дальше »
Переглядів: 767 | Додав: grf | Дата: 28.08.2008




Вчені виявили в південній частині планети близько 200 місць, де знаходяться поклади мінеральних солей, що свідчить про присутність в них у минулому води, говориться в повідомленні прес-служби НАСА.


Учені знайшли на Марсі свідоцтва присутності води (Фото: Архів)
"Команда учених на чолі з Мікі Остерлоо з Гавайського Університету в Гонолулу виявили близько двохсот місць в південній частині Марса, спектральний аналіз яких показав присутність хлоридів. Хлориди є частиною різних солей, таких як столова сіль або хлорид натрію. Виявлені місця варіюються в розмірах від квадратного кілометра до 25 квадратних кілометрів", - йдеться в повідомленні.

За словами Остерлоо, поклади таких мінералів могли з'явитися пі ... Читати дальше »
Переглядів: 764 | Додав: grf | Дата: 02.05.2008 | Коментарі (0)



У матеріалі, опублікованому в журналі Nature, йдеться, що учені з'ясували, яким чином чорні дірки випромінюють потоки частинок на швидкості близькою до світлової.

На думку фахівців університету Бостона США, потоки зароджуються, розгоняться і фокусуються в магнітному полі на периферії космічного об'єкту.
До цього астрономи лише припускали, що чорна дірка вивергає частинки плазми по спіралі, але тепер вони упевнені в правильності своєї здогадки.

Представник університету Мічігану, який теж брав участь в цьому дослідницькому проекті, розповів агентству Рейтер, що розгін матеріалу в чорній дірці нагадує процеси, що
відбуваються в реактивному двигуні.

Про чорну дірку, яка, по одній з гіпотез, хова ... Читати дальше »
Переглядів: 821 | Додав: grf | Дата: 02.05.2008 | Коментарі (0)



У нашому житті Великдень - свято особливо шановане та величне.
І не тільки тому, що приходить воно з утвердженням справжньої, квітучої та теплої весни,
але й тому, що є символом перемоги життя над смертю, добра над злом,
світла над пітьмою, віри - над безнадією.
Великодні свята зазвичай спонукають усіх по-новому побачити й відчути себе в світі,
оцінити чистоту своїх помислів, бажань та вчинків, а ще - бути добрішими, милосерднішими,
терплячішими, благороднішими один до одного.
Бажаю Вам душевної чистоти і гармонії, миру та спокою в сімейних оселях.
Нехай Чудо Воскресіння Христового надихає Вас на добрі та праведні справи.
Нехай Пасхальне Свято стане для кожного початком нового життя - кращого і добрішого. ... Читати дальше »
Переглядів: 1052 | Додав: grf | Дата: 26.04.2008 | Коментарі (0)

Опублікований список десяти найкрасивіших вулканів світу. Переможцем в рейтингу став вулкан Кілауеа, який розташований на Гаваях. Тут туристи можуть побачити застиглу лаву і походити по місячних ландшафтах.







На другому місці - вулкан Маунт-Ліамуїга, який знаходиться на Сен-Літсі. Під час екскурсії по ньому туристи проїдуть крізь бамбукові чагарники і купнуться у вулканічному озері.
На третьому місці знаходиться Кіліманджаро. Цей сплячий вулкан, покритий потоками застиглої магми, - найпопулярніша визначна пам'ятка Танзанії.



На четвертому місці - італійський Везувій. Щ ... Читати дальше »
Переглядів: 1317 | Додав: grf | Дата: 13.04.2008 | Коментарі (0)



Шановна Ірина Романівна!

Прийміть сердечні привітання з днем народження!

Поздоровляючи з цим чудовим святом зичимо Вам невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів.

Бажаємо, щоб підґрунтям щасливого життя та плідної професійної діяльності були міцне здоров`я, серце сповнене любові та добра, натхненна думка й щирі почуття.

Бажаємо також, щоб Ваше життя було світлим і радісним, як цей святковий день, а дружні привітання додали життєвої наснаги у скарбничку Вашої душі. Нехай людська шана буде подякою Вам за плідну працю, чуйність, уміння творити добро.

З повагою колектив кафедри ГРН, студенти гр. ГНГ-04-2, 04-1.
 

Свої ... Читати дальше »
Переглядів: 2598 | Додав: grf | Дата: 06.04.2008 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 »

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024